Elektrisch gemak voor jou en je onderneming

Gun jezelf en je werknemers een slimme en innovatieve laadoplossing. Met de laadpalen van Growatt. Deze laadpalen zijn leverbaar in verschillende vermogens.

Waarom een laadpaal? Elektrische auto’s trekken veel stroom tijdens het opladen. Een laadstation is veiliger en betrouwbaarder dan een gewoon stopcontact. Daarnaast is laden met een laadpaal lekker snel. Je bent binnen een mum van tijd weer op de weg!

 • Bespaar laadkosten
  Door een laadpaal bij je kantoor te installeren, heb je altijd een laadpunt beschikbaar voor jou en/of je personeel. Dit betekent dat jullie geld besparen omdat het laadtarief voordeliger is dan dat van openbare laadpalen.
 • Sneller laden
  Kies voor een eigen laadstation en ervaar het gemak van sneller laden voor je elektrische auto. Je elektrische auto laadt tot wel 10 keer sneller op, zodat je snel weer de weg op kunt.
 • Duurzame investering
  Groene energie is de sleutel tot een duurzame toekomst. Dat moet voor iedereen betaalbaar zijn. Ook voor jouw onderneming. En dankzij de huidige subsidies en belastingvoordelen is het nóg aantrekkelijker.

 • Toepasbaar op alle EV's
 • Duurzaam laden met je zonnepanelen
 • Slimme laadbalans door vermogensregelaar
 • Flexibele communicatie met LAN, wifi of 4G
 • Toepasbaar op de 1- en 3-fase aansluiting

Veelgestelde vragen

Zit jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Een laadpaal is eigenlijk niets anders dan een stopcontact voor je elektrische auto. Je monteert hem aan de muur of op een paal. Sluit je jouw elektrische auto aan op een laadpaal, dan laadt het accupakket van de auto op. Na een paar uur is je accu vol en kun jij weer zorgeloos op pad.

Of een laadpaal zonder zonnepanelen rendabel is, hangt onder andere van je energiecontract af. Wat wel zeker is, is dat zonnepanelen het nog voordeliger en duurzamer maken om je elektrische auto op te laden.

Dat hangt af van hoe groot je accu is en waar je laadt. Laden via een stopcontact duurt bijvoorbeeld erg lang: zo’n 21 uur. Met je eigen laadpaal thuis is je auto tussen 4,5 tot 13 uur weer vol. Een openbare laadpaal laadt nog iets sneller, namelijk tussen de 2 tot 4,5 uur. Laden via een snellader is het snelst. Tussen de 12 en 58 minuten is je accu alweer vol. Tip van ons: opladen gaat een stuk sneller als je batterij nog tussen de 20% en 80% vol zit.

De kosten per laadpaal hangen af van of je een 1-fase- of een 3-fase-systeem hebt en of je load balancing toevoegt. Load balancing maakt van je laadpaal een slimme meter, die kan inzien hoeveel stroom je in de rest van je huis gebruikt. Zet je je koffiezetapparaat aan, dan krijgt je auto tijdelijk minder stroom. Zo voorkom je problemen met stroom in je huis. Prijzen voor onze laadpalen inclusief load balancing zijn:

1-fase: 7KW – vanaf € 1650

3-fase: 22KW – vanaf € 2100

Met onze laadpalen laad je bijna elke elektrische auto op. De meeste auto’s hebben namelijk een Type 2-stekker, ook wel bekend als een Mennekesaansluiting.

Op de meeste meterkasten kun je gewoon een laadpaal aansluiten. Elektrische auto’s hebben een 1-faselader of een 3-fasenlader. Auto’s met een 3-fasenlader laden sneller. Heeft jouw meterkast een 1-faseaansluiting, maar wil je met 3-fasen opladen? Een erkende monteur regelt de juiste aansluiting voor je. Dat is zo gepiept.

Met 3-fase laden laad je sneller dan met 1-fase laden. Oudere huizen hebben vaak nog een 1-fase-aansluiting. Wil je wel sneller laden, dan moet een monteur je meterkast ombouwen. Maar geen zorgen: dat is zo gepiept.

groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen

Jouw bedrijf verdient het.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.