Lagere energierekening
Hogere woningwaarde
Duurzame investering
Gratis adviesgesprek
Eigen, vakkundige monteurs
Lagere energierekening
Hogere woningwaarde
Duurzame investering
Gratis adviesgesprek
Eigen, vakkundige monteurs
Lagere energierekening
Hogere woningwaarde
Duurzame investering
Gratis adviesgesprek
Eigen, vakkundige monteurs
Lagere energierekening
Hogere woningwaarde
Duurzame investering
Gratis adviesgesprek
Eigen, vakkundige monteurs
Lagere energierekening
Hogere woningwaarde
Duurzame investering
Gratis adviesgesprek
Eigen, vakkundige monteurs
Familiebedrijf Sittard-Geleen

Wil je zonnepanelen aanschaffen?

Denk je aan zonnepanelen? Slimme keuze! Bij Sollo helpen we je graag om op een duurzame manier je eigen energie op te wekken. Daarbij kun je natuurlijk rekenen op een lagere energierekening. En weet je wat mooi is? Veel mensen zijn je al voorgegaan.

Enkele voordelen:

 • Snel terugverdiend: binnen 4 tot 8 jaar heb je de kosten eruit.
 • Bespaar flink: met 8 zonnepanelen bespaar je gemiddeld €1300 per jaar.
 • Duurzaam en waardevol: je verhoogt de waarde van je huis en draagt bij aan een betere wereld.
 • Lang genieten: zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee en leveren daarna nog steeds minstens 80% van hun oorspronkelijke vermogen.

Zit je met vragen? Hoe kies je een betrouwbaar bedrijf? Wat zijn de kosten? Geen zorgen, bij Sollo (gevestigd in Geleen) staan we klaar om al je vragen te beantwoorden. Want bij ons ben je niet zomaar een klant, je bent deel van de familie. Laten we samen werken aan jouw duurzame toekomst!

250000+
Zonnepanelen geplaatst
24350+
Huishoudens gingen je voor
9.2
Beoordeling van onze klanten
sollo Geleen

Waarom kiezen voor Sollo?

Bij Sollo zijn we meer dan zomaar een bedrijf; we zijn een familie die klaarstaat voor jou. En onze klanten? Die geven ons een dikke 9,2. Hier zijn een paar redenen waarom ze voor ons kiezen:

Familiebedrijf Sittard-Geleen
Van een gezellig adviesgesprek bij jou thuis tot onze gastvrije showroom, we maken elk moment persoonlijk. Jouw ervaring staat bij ons centraal.
15+ jaar ervaring
Sinds 2007 zijn we al bezig met duurzame installaties van zonnepanelen en warmtepompen in Sittard-Geleen en omgeving. Meer dan 15 jaar ervaring zetten we graag in voor jou.
Eerlijk en helder advies
Met onze geavanceerde software geven we je een realistisch beeld van wat je zonnepanelen gaan opleveren en wanneer ze zichzelf terugverdienen.
Betrokken van start tot finish
Onze klanten waarderen onze diepe betrokkenheid. Zelfs na de installatie blijven we in contact om te zorgen dat je helemaal tevreden bent.
Top prijs-kwaliteitverhouding
Alleen het beste is goed genoeg. Onze panelen van topkwaliteit komen met echte Limburgse service en een all-in prijs, dus zonder verrassingen achteraf.
De Sollo-familie
Als je bij Sollo komt, word je deel van onze familie. We nodigen je uit voor leuke klantevents en blijven betrokken bij jouw duurzame reis. Kom eens langs en voel je meteen thuis!

Zin in een vrijblijvende kennismaking?

Bij Sollo vinden we het belangrijk om dicht bij jou te staan. Je bent van harte welkom in onze showroom in Geleen, maar we komen net zo lief bij jou thuis langs in Sittard of omgeving. We houden van korte lijntjes en echt persoonlijk contact.

We zijn altijd duidelijk in wat we doen en bieden eerlijk advies aan. En weet je wat zo fijn is? Ook na het plaatsen van je zonnepanelen blijven we nauw betrokken. Bij ons kun je rekenen op de allerbeste service, altijd. Kom langs of nodig ons uit – we maken graag kennis met je!

Zonovergoten ervaringen

Zij gingen je voor. Lees de verhalen van onze klanten.

Familie Broens
zonnepanelen bevestiging
Djuri Lavain
De ervaring met Sollo was fantastisch, ik ben volledig ontzorgd en dat is wel zo handig met een druk leven.
echtpaar bij zonnepanelen
René Schreurs
Sollo heeft al eerder bij ons zonnepanelen geplaatst en dat beviel zo goed dat we op ons huis ook zonnepanelen hebben laten plaatsen.
Maurice Vankan
Door een tijdelijke oplossing geniet ik nu al van hoge opbrengst van mijn zonnepanelen.
Jo Coenjaerts
Ik waardeer de geleverde service en heb het hele proces als zeer aangenaam ervaren.
Familie Raemaekers
Klant zijn bij Sollo voelt als een tweede familie.
Familie Colaris
Wij dragen ons steentje bij aan een groenere toekomst voor onze dochter.
Stap voor stap naar jouw zonne-energie

Hoe gaan we te werk?

1. Intake en offerte
Na een gezellig en gratis kennismakingsgesprek, krijg je van ons een gedetailleerd legplan en een heldere kostenberekening. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

2. Financiering
Tijdens ons eerste gesprek nemen we alle financieringsmogelijkheden met je door. We vinden altijd een oplossing die bij jou past.

3. Technische keuring
Onze projectleider verzorgt een digitale keuring. We zorgen ervoor dat alles tip-top in orde is voordat we beginnen.

4. Oplevering
Onze deskundige monteurs installeren je nieuwe zonnepanelen. Ze werken snel en netjes, zodat je in no-time van je eigen energie geniet.

5. Service
Welkom bij de Sollo-familie! Ook na de installatie staan we voor je klaar. Je kunt altijd op ons rekenen, nu en in de toekomst.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en laten we samen kijken naar de mogelijkheden.

Zonnepanelen op het dak
Zonnepanelen verduurzamen
Zonnepanelen en huis verkopen

Een zeer kundig, vriendelijk en moderne organisatie van “A tot Z”!
De adviseur heeft duidelijk de diverse opties besproken en na onze goedkeuring van de offerte werden we goed op de hoogte gehouden inzake de planning en voorbereidingen. Ook de monteurs waren zeer kundig, goed op elkaar ingespeeld en vriendelijk. Het systeem is gemonteerd en zelfs de componenten met een afwijkende kleur werden gespoten. Aansluitend hebben we de opleverrapportages ontvangen inclusief foto’s. Ook de benodigde administratieve stappen werden duidelijk gecommuniceerd. Niets dan lof, absoluut een aanrader!

http://beoordeling%20cijfer%2010
Roel, Weert
Beoordeling via klantenvertellen.nl

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Onze monteurs weten als geen ander hoe je zonnepanelen het beste monteert. Van pannendak tot een schuin bitumendak en van golfplatendak tot stalen dak; ze hebben altijd een oplossing om zorgeloos zonnepanelen te installeren. Lees meer over hoe wij onze zonnepanelen monteren en bevestigen.

Hoeveel zonnepanelen voor jou optimaal zijn, hangt af van hoeveel energie je per jaar gebruikt. Je kan een inschatting maken met deze rekensom: jaarverbruik / (Wp per paneel x 0,85) = totaal aantal benodigde panelen. Verbruik je jaarlijks bijvoorbeeld 4000 kWH, dan wordt de som: 4000 / (400 x 0,85) = 11,8. Je hebt dus 12 panelen nodig.

Je kan op bijna elk dak zonnepanelen plaatsen. In een adviesgesprek met een van onze experts, bij jou thuis of op kantoor, bekijken we de mogelijkheden en geven we deskundig advies. Of je zonnepanelen op je woning kan zetten, hangt van een paar zaken af:

 • Ben je eigenaar van de woning?
 • Is de woning een monumentaal pand of staat het in het Rijksmonumentenregister?
 • In welke richting ligt het dak?
 • Hoeveel schaduw valt er op het dak?

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ bestaat niet voor niets. We staan klaar voor advies en helpen je bij het vergelijken van verschillende offertes. Om een eerlijke vergelijking te maken, vergelijk je de prijs exclusief btw per Wp (Wattpiek). Totaalprijs excl. btw / (aantal panelen x vermogen per paneel in Wp) = Prijs per Wp excl. btw. Let wel op dat de prijzen voor serieschakelingen en parallelle schakelingen verschillen.

Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 2,5 en 6 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de conditie van het dak, de oriëntatie ten opzichte van het zuiden en de hoeveelheid zonlicht. Met onze geavanceerde software kunnen we aan de hand van gegevens zoals de GPS-locatie van het pand, luchtfoto’s en weerdata van de afgelopen 25 jaar een inschatting maken van de opbrengst en de tijd die nodig is om je investering terug te verdienen. Zo krijg je een realistisch beeld van de opbrengst en wanneer je je investering hebt terugverdiend.

Je krijgt verschillende garanties op je zonnepanelen:

– 2 jaar installatiegarantie.

– 10-jarig serviceplan: zijn er in de eerste 10 jaar problemen die onder de garantie vallen, dan worden er geen voorrijkosten en werkuren gerekend.

– 20 jaar garantie op bevestigingsmateriaal.

– 15 of 25 jaar garantie op zonnepanelen.

– 25 of 30 jaar vermogensgarantie.

– 10 jaar garantie op omvormers met serie-schakeling.

– 25 jaar garantie op micro-omvormers met parallelle schakeling.

De kosten van zonnepanelen voor zakelijke klanten verschillen tussen € 0,75 en € 1,50 per Wp.

Er zijn verschillende factoren die de  aanschafkosten van je zonnepanelen bepalen, zoals:

 • Het aantal zonnepanelen
 • Het type dak
 • De toegankelijkheid van het dakoppervlak
 • De keuze voor omvormer
 • Het vermogen per paneel

Wil je precies weten wat zonnepanelen op je dak gaan kosten? Plan dan een adviesgesprek met ons in. Dat is gewoon gratis.

Voor particulieren zijn er geen subsidies, wel bestaat er de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Dit is een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. Hierdoor moet iedere eigenaar-bewoner zijn woning kunnen verduurzamen. Je kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 71.000 lenen. Of jij in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening, kun je lezen in de voorwaarden. Deze Energiebespaarlening kun je gebruiken voor onder andere zonnepanelen, thuisbatterij en een warmtepomp.

Sinds 1 januari 2023 is het btw-tarief op zonnepanelen voor particulieren 0%, als deze geleverd en geïnstalleerd worden op of bij een woning. Dit betekent dat je geen btw betaalt voor zonnepanelen op of bij je woning, en dus ook geen btw kunt terugvragen.

Certificeringen
Erkende Kwaliteit