Onze monteurs zorgen er van A tot en met Z voor dat de zonnepanelen veilig worden gemonteerd. Met de juiste kennis en ervaring monteren en bevestigen ze de zonnepanelen op ieder type dak. Er is altijd ruimte voor overleg met onze monteurs, zo ben jij altijd 100% tevreden.

Systeem doornemen zonnepanelen monteren

Voordat we de zonnepanelen gaan monteren, loop de monteur het hele systeem met je door en legt hij uit hoe het werkt. Als je dit goedkeurt levert hij het systeem voor je op. Ook wordt dit in ons klantensysteem gezet. Hier zet hij ook de afgegeven garanties in. Voor je eigen administratie krijg jij hier een opleverrapport van.

Zonnepanelen monteren op de juiste manier

Het monteren van zonnepanelen kan niet iedereen. Het is een vakkundig, secure en professionele vaardigheid. Het installeren moet op een juiste en veilige manier gebeuren. Als dit onveilig of verkeerd wordt bevestigd kan dit voor gevaarlijke en vervelende situatie zorgen. Dit willen we natuurlijk niet hebben. Daarom gebruiken wij materialen van hoge kwaliteit. Ook hebben onze materialen een langdurige garantie, passend bij jouw dak. Dit verschilt per type, bij een pannendak is dit heel anders dan bij een stalen dak. Zo wordt voorkomen dat er schade ontstaat en wordt gegarandeerd dat de panelen op een professionele manier opgeleverd worden.

Hoe worden zonnepanelen bevestigd?

Afhankelijk van wat voor dak je hebt hebben wij de juiste bevestiging voor zonnepanelen. Onze monteurs weten precies wat jij nodig hebt. Van pannen tot bitum; wij zorgen ervoor dat jouw zonnepanelen veilig op jouw dak worden bevestigd.

 • Haak-kliksysteem voor pannendaken
 • Ballast systemen voor platte bitumen daken en EPDM daken
  • Van der Valk montagesysteem voor een portret opstelling
  • Esdec montagesysteem bij een landscape opstelling
 • Bij een schuinen bitumen daken worden speciale profielen in het dak vast geboord en waterdicht afgewerkt
 • Zonnepanelen kunnen ook indak worden verwerkt. De zonnepanelen worden indak op brandwerende platen gelegd en gemonteerd
 • Bevestigingsbeugels voor zinken daken
 • Zonnepanelen op golfplaten kan op twee manieren:
  • Met behulp van speciale bevestigingsbeugels
  • Met stokschroven
 • Met een speciaal profiel kunnen we zonnepanelen bevestigen op stalen / trapezium daken.
zonnepanelen bevestiging

Bevestiging zonnepanelen op pannendak

Voor de bevestiging op pannendaken maken wij gebruik van een bevestiging met een haak-kliksysteem.

 • Haak-kliksysteem

Een haak-kliksysteem wordt gebruikt als het dak niet geschikt is voor schroefhaak bevestiging. Bij een haak-kliksysteem wordt er een aluminium beugel om de panlat en dakpan bevestigd. Vervolgens wordt er een rails of profiel opgeschroefd. De zonnepanelen worden vervolgens op de rails of het profiel geklikt en vastgeschroefd met klemmen. Het is hierbij belangrijk dat de panlatten van goede kwaliteit zijn en dat de ruimte tussen iedere haak 60 á 65 centimeter is. Op die manier zijn de panelen stevig genoeg bevestigd voor eventuele windbelasting.

Zonnepanelen monteren op bitumen daken

Voor bitumen daken maakt Sollo onderscheid tussen platte bitumen daken, schuine bitumen daken en EPDM daken. Afhankelijk van welk soort dak jij hebt, maken wij gebruik van een ander soort bevestiging.

 • Platte bitumen daken en EPDM daken

Op platte bitumen daken plaatsen wij de zonnepanelen met een ballast systeem. Hierbij kunnen we de zonnepanelen in rijen op het zuiden georiënteerd plaatsen, of in een oost-west-opstelling. De panelen worden in het systeem geplaatst met een helling van ongeveer 13 graden. Op deze manier liggen ze ideaal om genoeg op te wekken.
In het systeem worden verschillende ballastblokken gelegd. Op die manier zijn we er zeker van dat de panelen ook bij hoge windsnelheden blijven liggen.

Voor platte bitumen daken maken wij gebruik van een van der Valk montagesysteem bij een portret opstelling of een Esdec montagesysteem bij een landscape opstelling.

Voor EPDM daken maken wij gebruik van hetzelfde systeem als voor platte bitumen daken.

 • Schuinen bitumen daken

Middels speciale profielen voor schuine bitumen daken worden panelen aan het dak bevestigd. Elk profiel wordt in het dak vast geboord en wordt weer met een stuk bitumen netjes waterdicht afgewerkt.

Indak zonnepanelen

Bij een indak zonnepanelensysteem is het mogelijk om de zonnepanelen in het dakoppervlakte te verwerken, in plaats van erop. Daar waar de panelen komen te liggen worden de dakpannen verwijderd. Vervolgens worden er brandwerende platen gelegd waarin de panelen worden gemonteerd. De hoogte van het paneel komt dan hetzelfde uit als de pannen, waardoor het één geheel vormt.

Zonnepanelen op zinken daken

Voor het monteren van zonnepanelen op zinken daken, maken wij gebruik van speciale bevestigingsbeugels. Aan deze beugels worden de profielen aan het zinken dak bevestigd.

Zonnepanelen op golfplaat daken

Het bevestigen van zonnepanelen op golfplaat daken kan op twee verschillende montagemogelijkheden. De eerste montagemogelijkheid is met behulp van speciale bevestigingsbeugels. Aan deze speciale beugels worden de profielen aan het golfplaten dak bevestigd.

De tweede mogelijkheid is middels stokschroeven. Dit zijn lange schroeven waar speciale schroefjes op zitten die je zowel aan het dak als ook aan de bevestigingsbeugel kan vastzetten.

Zonnepanelen monteren op stalen/ trapezium daken

Dankzij een speciaal profiel is het voor Sollo mogelijk om ook op stalen/ trapezium daken zonnepanelen te monteren. Dit doen wij aan de hand van een speciaal profiel. De profielen worden vast geboord met schroeven die voorzien zijn van een rubberring om zo eventuele lekkage tegen te gaan.

Onze bevestigingsmaterialen

Bevestingsmateriaal clickfit EVO zonnepanelen

Clickfit EVO

 • Geschikt voor pannendaken, golfplaten en staaldak
 • RVS dakhaken of dakbeugels
 • Aluminium klemmen

Flatflix Fusion

 • Geschikt voor platte daken
 • Mogelijk in zwarte uitvoering
 • Ideale hellingshoek van 13 graden
 • Hellingshoek van het dak tot maximaal 5 graden

ClickFit EVO EPDM- en Bitumendak

 • Geschikt voor bitumen daken
 • Wordt in het dak vastgeschroefd en waterdicht gebrand
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen

Iedereen verdient het.

Wij monteren en bevestigen op de juiste manier de zonnepanelen op jouw dak. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?