Lagere energierekening
Bespaar gemiddeld €1300 per jaar
Gratis adviesgesprek
Vrijblijvende offerte
Duurzame investering
Hogere woningwaarde
Lagere energierekening
Bespaar gemiddeld €1300 per jaar
Gratis adviesgesprek
Vrijblijvende offerte
Duurzame investering
Hogere woningwaarde
Lagere energierekening
Bespaar gemiddeld €1300 per jaar
Gratis adviesgesprek
Vrijblijvende offerte
Duurzame investering
Hogere woningwaarde
Lagere energierekening
Bespaar gemiddeld €1300 per jaar
Gratis adviesgesprek
Vrijblijvende offerte
Duurzame investering
Hogere woningwaarde
Lagere energierekening
Bespaar gemiddeld €1300 per jaar
Gratis adviesgesprek
Vrijblijvende offerte
Duurzame investering
Hogere woningwaarde
Maak je huis duurzaam, groen en toekomstbestendig

Zonnepanelen kopen?

Wil je zonnepanelen kopen? Slimme keuze! Bij Sollo helpen we je graag om op een duurzame manier je eigen energie op te wekken. Daarbij kun je natuurlijk rekenen op een lagere energierekening.

Enkele voordelen:

 • Binnen 4 tot 8 jaar verdien je je investering terug.
 • Bespaar gemiddeld €1300 per jaar (op basis van 8 zonnepanelen).
 • Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee en leveren daarna nog steeds minstens 80% van hun oorsponkelijke vermogen.

Je hebt vast veel vragen. We beantwoorden ze graag tijdens vrijblijvend kennismakingsgesprek. Na afloop ontvang je een gedetailleerde offerte voor zonnepanelen, inclusief legplan.

250000+
Zonnepanelen geplaatst
24350+
Huishoudens gingen je voor
9.2
Beoordeling van onze klanten
sollo Geleen

Waarom kiezen voor Sollo?

Wist je dat klanten ons beoordelen met een 9,2?

Persoonlijk en toegankelijk
Of het nu gaat om een kennismakingsgesprek, installatie of nazorg: we maken elk moment persoonlijk. Jouw ervaring staat bij ons centraal.
15+ jaar ervaring
Al in 2007 installeerde Sollo zonnepanelen en warmtepompen in Sittard-Geleen. Je profiteert van meer dan 15 jaar ervaring.
Eerlijke offerte
Onze software geeft een realistisch beeld van wat je zonnepanelen gaan opleveren en wanneer ze zichzelf terugverdienen.
Betrokken van start tot finish
Onze klanten waarderen onze diepe betrokkenheid. Zelfs na de installatie blijven we in contact om te zorgen dat je helemaal tevreden bent.
De beste prijs-kwaliteitverhouding
Onze panelen van topkwaliteit komen met echte Limburgse service en een all-in prijs, dus zonder verrassingen achteraf.
De Sollo-familie
Sollo klanten worden onderdeel van onze familie. Je bent bijvoorbeeld welkom op leuke klantevents. Maak kennis en voel je meteen thuis!

Vrijblijvend kennismaken?

Zonnepanelen kopen begint met een persoonlijk gesprek, bij jou thuis of in onze showroom in Geleen.

We leren je graag kennen en beantwoorden al je vragen. Bijvoorbeeld over de finaciering. Ons advies werken we uit in een gedetailleerde offerte. Deze is transparant en all-inclusief. Zo weet je precies wat je kunt verwachten, zonder verrassingen of meerprijs achteraf.

Zonovergoten ervaringen

Zij gingen je voor. Lees de verhalen van onze klanten.

Familie Broens
zonnepanelen bevestiging
Djuri Lavain
De ervaring met Sollo was fantastisch, ik ben volledig ontzorgd en dat is wel zo handig met een druk leven.
echtpaar bij zonnepanelen
René Schreurs
Sollo heeft al eerder bij ons zonnepanelen geplaatst en dat beviel zo goed dat we op ons huis ook zonnepanelen hebben laten plaatsen.
Maurice Vankan
Door een tijdelijke oplossing geniet ik nu al van hoge opbrengst van mijn zonnepanelen.
Jo Coenjaerts
Ik waardeer de geleverde service en heb het hele proces als zeer aangenaam ervaren.
Familie Raemaekers
Klant zijn bij Sollo voelt als een tweede familie.
Familie Colaris
Wij dragen ons steentje bij aan een groenere toekomst voor onze dochter.
Sollo denkt met je mee

Zonnepanelen kopen: hoe gaat dat in z'n werk?

1. Intake en offerte
Na een gezellig en gratis kennismakingsgesprek, krijg je van ons een gedetailleerd legplan en een heldere kostenberekening. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

2. Financiering
Tijdens ons eerste gesprek nemen we alle financieringsmogelijkheden met je door. We vinden altijd een oplossing die bij jou past.

3. Technische keuring
Er volgt een digitale keuring door de projectleider, zodat alles in orde is voordat we beginnen.

4. Oplevering
Onze ervaren monteurs installeren je nieuwe zonnepanelen. Ze werken nauwkeurig en netjes en zijn binnen een halve dag klaar.

5. Service
Welkom bij de Sollo-familie! Ook na de installatie staan we voor je klaar. Je kunt altijd op ons rekenen, nu en in de toekomst.

Benieuwd naar Sollo? Vraag nu een adviesgesprek aan.

Zonnepanelen op het dak
Zonnepanelen verduurzamen
Zonnepanelen en huis verkopen

Perfect geregeld van A tot Z
Wij hebben vorige maand 14 zonnepanelen laten installeren door Sollo. Het hele traject van eerste afspraak tot de installatie heeft slechts 6 weken geduurd. Daar kon geen enkele andere leverancier op dat moment aan tippen. Bovendien liep het persoonlijk contact dankzij Julian altijd bijzonder plezierig en werd snel op vragen gereageerd. Ook de prijs was concurrerend in vergelijking met andere aanbieders.

De installatie werd vakkundig en secuur uitgevoerd door een 3-tal monteurs die aan het eind van de ochtend al klaar waren. Ze hebben alles heel netjes achtergelaten. Ik kan Sollo dan ook van harte aanbevelen, hier krijg je geen spijt van!

http://beoordeling%20cijfer%2010
Maurits, Eys
Beoordeling via klantenvertellen.nl

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ bestaat niet voor niets. We staan klaar voor advies en helpen je bij het vergelijken van verschillende offertes. Om een eerlijke vergelijking te maken, vergelijk je de prijs exclusief btw per Wp (Wattpiek). Totaalprijs excl. btw / (aantal panelen x vermogen per paneel in Wp) = Prijs per Wp excl. btw. Let wel op dat de prijzen voor serieschakelingen en parallelle schakelingen verschillen.

Je kan op bijna elk dak zonnepanelen plaatsen. In een adviesgesprek met een van onze experts, bij jou thuis of op kantoor, bekijken we de mogelijkheden en geven we deskundig advies. Of je zonnepanelen op je woning kan zetten, hangt van een paar zaken af:

 • Ben je eigenaar van de woning?
 • Is de woning een monumentaal pand of staat het in het Rijksmonumentenregister?
 • In welke richting ligt het dak?
 • Hoeveel schaduw valt er op het dak?

Hoeveel zonnepanelen voor jou optimaal zijn, hangt af van hoeveel energie je per jaar gebruikt. Je kan een inschatting maken met deze rekensom: jaarverbruik / (Wp per paneel x 0,85) = totaal aantal benodigde panelen. Verbruik je jaarlijks bijvoorbeeld 4000 kWH, dan wordt de som: 4000 / (400 x 0,85) = 11,8. Je hebt dus 12 panelen nodig.

De kosten van zonnepanelen voor zakelijke klanten verschillen tussen € 0,75 en € 1,50 per Wp.

Er zijn verschillende factoren die de  aanschafkosten van je zonnepanelen bepalen, zoals:

 • Het aantal zonnepanelen
 • Het type dak
 • De toegankelijkheid van het dakoppervlak
 • De keuze voor omvormer
 • Het vermogen per paneel

Wil je precies weten wat zonnepanelen op je dak gaan kosten? Plan dan een adviesgesprek met ons in. Dat is gewoon gratis.

Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 2,5 en 6 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de conditie van het dak, de oriëntatie ten opzichte van het zuiden en de hoeveelheid zonlicht. Met onze geavanceerde software kunnen we aan de hand van gegevens zoals de GPS-locatie van het pand, luchtfoto’s en weerdata van de afgelopen 25 jaar een inschatting maken van de opbrengst en de tijd die nodig is om je investering terug te verdienen. Zo krijg je een realistisch beeld van de opbrengst en wanneer je je investering hebt terugverdiend.

Als huishouden of kleine bedrijf (mkb) maak je gebruik van de salderingsregeling. Dat betekent dat je zelfgeproduceerde stroom teruglevert aan het elektriciteitsnet. De teruggeleverde energie mag je wegstrepen tegen je verbruik op een ander moment. Particuliere huishoudens en bedrijven met een hoofdaansluiting tot en met 3 x 80 Ampère mogen salderen. Aansluitingen boven de 3 x 80 Ampère mogen niet salderen.

De levensduur van zonnepanelen hangt sterk af van de kwaliteit van de panelen. Wij werken alleen met fabrikanten die op de Tier 1 lijst van Bloomberg Finance staan. Dat betekent dat je kan rekenen op panelen van de allerhoogste kwaliteit. De panelen hebben een minimale levensduur van 25 tot 30 jaar.

Je krijgt verschillende garanties op je zonnepanelen:

– 2 jaar installatiegarantie.

– 10-jarig serviceplan: zijn er in de eerste 10 jaar problemen die onder de garantie vallen, dan worden er geen voorrijkosten en werkuren gerekend.

– 20 jaar garantie op bevestigingsmateriaal.

– 15 of 25 jaar garantie op zonnepanelen.

– 25 of 30 jaar vermogensgarantie.

– 10 jaar garantie op omvormers met serie-schakeling.

– 25 jaar garantie op micro-omvormers met parallelle schakeling.

Je kan bij ons geen zonnepanelen huren of leasen. Er zijn wel mogelijkheden om een lening voor je zonnepanelen te krijgen. Dit is de Energiebespaarlening van het Warmtefonds. Met deze lening kun je je zonnepanelensysteem financieren. Je kunt ook je zonnepanelen meefinancieren in de hypotheek.

Voor particulieren zijn er geen subsidies, wel bestaat er de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Dit is een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. Hierdoor moet iedere eigenaar-bewoner zijn woning kunnen verduurzamen. Je kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 71.000 lenen. Of jij in aanmerking komt voor de Energiebespaarlening, kun je lezen in de voorwaarden. Deze Energiebespaarlening kun je gebruiken voor onder andere zonnepanelen, thuisbatterij en een warmtepomp.

Sinds 1 januari 2023 is het btw-tarief op zonnepanelen voor particulieren 0%, als deze geleverd en geïnstalleerd worden op of bij een woning. Dit betekent dat je geen btw betaalt voor zonnepanelen op of bij je woning, en dus ook geen btw kunt terugvragen.

Terugleveren van stroom aan het net gaat automatisch. Stel wel je netbeheerder daarvan op de hoogte via energieleveren.nl. Vergeten? Geen probleem. Je netleverancier ziet dat je stroom teruglevert en zal contact met je opnemen. Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact met ons op. We helpen je alles te regelen.

Certificeringen
Erkende Kwaliteit