Meer dan 15 jaar ervaring
Volledige ontzorging tijdens het verduurzamen
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Volledige ontzorging tijdens het verduurzamen
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Volledige ontzorging tijdens het verduurzamen
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Volledige ontzorging tijdens het verduurzamen
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Volledige ontzorging tijdens het verduurzamen
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Sollo. Jouw bedrijf verdient het.

Zet de zon aan het werk met onze zakelijke groene producten

Sollo biedt zakelijke energiebesparende oplossingen speciaal voor jouw bedrijf. Of je nu een zzp’er bent of een mkb-onderneming hebt. Grootverbruiker? Dat is mooi. Juist dán maak je een groot verschil met zakelijke zonnepanelen of installatie van laadpalen. Zo draagt ook jouw bedrijf een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Wij maken gebruik van de kracht van de zon. Steeds meer bedrijven varen een duurzame koers, dus dan kan jouw bedrijf niet achterblijven toch? Zonne-energie is groen, goedkoper en goed voor de wereld. Een duurzame keuze waarmee je het imago van jouw bedrijf een impuls geeft. Ontdek meer over onze zakelijke oplossingen in zonne-energie.

Robert en Menne

Voordelen verduurzamen van je bedrijf

Het verduurzamen van je bedrijf is niet alleen slim, het is ook binnen handbereik voor iedere ondernemer. Niet alleen draagt de verduurzaming van je bedrijf bij aan een betere wereld voor mens, milieu en klimaat, maar het kan ook aanzienlijke voordelen opleveren, zoals een lagere energierekening. Door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen voor je bedrijfspand, kun je de energiekosten van je bedrijf aanzienlijk verlagen.
Bij Sollo helpen we je graag bij elke stap naar een groenere toekomst voor je bedrijf.

Redenen verduurzamen van je bedrijf

Groene energie is essentieel om jouw bedrijf toekomstbestendig te maken. Zo zorgen groene energiebronnen op de langere termijn voor aanzienlijke kostenbesparingen en minder afhankelijkheid van fluctuerende prijzen. Groene energiebronnen zorgen voor een stabiele en voorspelbare voorraad van energie.

Een duurzaam imago is tegenwoordig cruciaal voor bedrijven. Zo hechten klanten steeds meer waarde aan duurzaamheid en zijn ze vaak bereid om hun aankoopbeslissingen te baseren op de milieuvriendelijkheid van een bedrijf. Een duurzaam imago kan daarom bijdragen aan een sterkere klantenbinding en langdurige loyaliteit. Steeds meer mensen maken tegenwoordig dan ook milieubewuste en maatschappelijke keuzes en verwachten van bedrijven hetzelfde.

Stralende producten

Ontdek ons aanbod

Subsidies & financiering

Fiscale mogelijkheden voor verduurzaming

Als ondernemer, grootzakelijke partij of mkb-onderneming profiteer je van subsidies wanneer je zakelijk investeert in zonnepanelen.

En investeer je als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Dan kan je 40% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Deze regeling levert jou gemiddeld 11% voordeel op. Daarnaast heb je de gebruikelijke afschrijving voor je investeringen in duurzame energie en een lagere energierekening.

Bij ons kun je rekenen op volledige ondersteuning. We ontzorgen je tijdens het hele traject. Ook bij subsidies en informatie over belastingaftrekposten aanvragen. Wij staan klaar om je te helpen bij elke stap. Sollo maakt het makkelijk.

Certificeringen
Erkende Kwaliteit

Veelgestelde vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.

In principe komt elk pand in aanmerking voor zonnepanelen. In een adviesgesprek met een van onze experts, bij jou thuis of op kantoor, bekijken we de mogelijkheden en geven we deskundig advies. Of je zonnepanelen op je pand kan zetten, hangt van een aantal zaken af die we samen met je doornemen, zoals:

  • Ben je eigenaar van het pand of heb je toestemming van de eigenaar?
  • Welke dakbedekking zit er op je dak en hoe oud is de bedekking?
  • Welke isolatie is er gebruikt op/onder het dak?

Hoeveel zonnepanelen voor jou optimaal zijn, hangt af van hoeveel energie je per jaar gebruikt. Je kan een inschatting maken met deze rekensom: jaarverbruik / (Wp per paneel x 0,87) = totaal aantal benodigde panelen. Verbruik je jaarlijks bijvoorbeeld 25.000 kWH, dan wordt de som: 25.000 / (400 x 0,87) = 71,84. Je hebt dus 72 panelen nodig.

De kosten van zonnepanelen voor zakelijke klanten verschillen tussen € 0,75 en € 1,50 per Wp.

Er zijn verschillende factoren die de  aanschafkosten van je zonnepanelen bepalen, zoals:

  • Het aantal zonnepanelen
  • Het type dak
  • De toegankelijkheid van het dakoppervlak
  • De keuze voor omvormer
  • Het vermogen per paneel

Wil je precies weten wat zonnepanelen op je dak gaan kosten? Plan dan een adviesgesprek met ons in. Dat is gewoon gratis.

Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 2,5 en 6 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de conditie van het dak, de oriëntatie ten opzichte van het zuiden en de hoeveelheid zonlicht. Met onze geavanceerde software kunnen we aan de hand van gegevens zoals de GPS-locatie van het pand, luchtfoto’s en weerdata van de afgelopen 25 jaar een inschatting maken van de opbrengst en de tijd die nodig is om je investering terug te verdienen. Zo krijg je een realistisch beeld van de opbrengst en wanneer je je investering hebt terugverdiend.

Onze monteurs weten als geen ander hoe je zonnepanelen het beste monteert. Van pannendak tot een schuin bitumendak en van golfplatendak tot stalen dak; ze hebben altijd een oplossing om zorgeloos zonnepanelen te installeren. Lees meer over hoe wij onze zonnepanelen monteren en bevestigen.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ bestaat niet voor niets. We staan klaar voor advies en helpen je bij het vergelijken van verschillende offertes. Om een eerlijke vergelijking te maken, vergelijk je de prijs exclusief btw per Wp (Wattpiek). Totaalprijs excl. btw / (aantal panelen x vermogen per paneel in Wp) = Prijs per Wp excl. btw. Let wel op dat de prijzen voor serieschakelingen en parallelle schakelingen verschillen.

Je bespaart 0,36 kilogram CO2 per kWh. Wek je in een jaar bijvoorbeeld 3000 kWh op, dan bespaar je dus 3000 * 0,36 = 1080 kilogram CO2 per jaar. De CO2 die bij de productie van de zonnepanelen vrijkomt, heb je al na een kleine 2 jaar terugverdiend. Vanaf dan bespaar je dus 0,36 kilogram per kWh.

De levensduur van zonnepanelen hangt sterk af van de kwaliteit van de panelen. Wij werken alleen met fabrikanten die op de Tier 1 lijst van Bloomberg Finance staan. Dat betekent dat je kan rekenen op panelen van de allerhoogste kwaliteit. De panelen hebben een minimale levensduur van 25 tot 30 jaar.

Salderen betekent dat je energie die je met je zonnepanelen hebt opgewekt, teruglevert aan het net. In de salderingsregeling is wettelijk vastgelegd dat je dezelfde prijs krijgt voor de teruggeleverde energie als wat je betaalt voor de energie die je afneemt (inclusief belastingen en transportkosten). Dat betekent dus dat je stroom die je teruglevert mag wegstrepen tegen je verbruik op een ander moment. Energiemaatschappijen moeten zich aan deze regeling houden. Als eigenaar van zonnepanelen zal je jaarlijkse energieverbruik in kWh dalen met het aantal kWh dat je zonnepanelen jaarlijks opwekt.

De salderingsregeling blijft voorlopig bestaan. Zakelijke eigenaren van zonnepanelen mogen salderen als ze een hoofdaansluiting hebben tot en met 3 x 80 Ampère. Is je hoofdaansluiting zwaarder dan dat, dan kan je niet salderen.

Gelukkig hoef je zonnepanelen bijna nooit schoon te maken. De zelfreinigende coating zorgt dat vuil zich niet hecht en dat regent de panelen schoonspoelt. Lijkt je opbrengst te dalen door vieze panelen? Dan kan je een glazenwasser vragen de panelen schoon te maken.

Voor ondernemers, grootzakelijke partijen en mkb-bedrijven zijn er een hoop verschillende subsidies. Die maken de aanschaf van zonnepanelen nóg leuker. Hier lees je welke subsidies er zijn. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Onze MKB experts adviseren over de subsidie die het beste bij je past. Ook helpen ze je door de aanvraag heen. Hoef je daar niet meer over na te denken.

groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen

Jouw bedrijf verdient het.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.