Meer dan 15 jaar ervaring
Begeleiding van begin tot eind
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Begeleiding van begin tot eind
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Begeleiding van begin tot eind
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Begeleiding van begin tot eind
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Meer dan 15 jaar ervaring
Begeleiding van begin tot eind
Persoonlijk en vrijblijvend advies
Een all-in prijs zonder verrassingen
Sollo. Jouw bedrijf verdient het.

Zet de zon aan het werk met onze zakelijke zonnepanelen en laadpalen.

Sollo biedt zakelijke energiebesparende oplossingen speciaal voor jouw bedrijf. Of je nu een zzp’er bent of een mkb-onderneming hebt. Grootverbruiker? Dat is mooi. Juist dán maak je een groot verschil met zakelijke zonnepanelen of installatie van laadpalen. Zo draagt ook jouw bedrijf een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Vanaf het begin staan we voor je klaar met deskundig advies. We helpen bij het indienen van subsidieaanvragen en vertellen je alles over de financiële aspecten zoals belastingaftrekposten. We maken ingewikkelde stof simpel. Laten we samen innoveren en verduurzamen.

Certificeringen
Erkende Kwaliteit

Eenvoudig stappenplan

 1. We ontmoeten elkaar op locatie. De experts van Sollo maken een eerste inschatting van de mogelijkheden voor jouw bedrijf. We maken een offerte op maat.

 2. Onze projectleider doet een technische keuring. Als het nodig is, passen we de offerte hierna nog aan.

 3. Je ontvangt een definitieve offerte voor de zakelijke zonnepanelen en/of laadpalen. Iedereen tevreden? Dan gaan we aan de slag met de financiering.

 4. Er zijn allerlei mogelijkheden als het gaat om financiering en subsidies. Dit nemen we rustig door en bespreken de mogelijkheden.

 5. Onze monteurs installeren je nieuwe zonnepanelen en/of laadpalen. Pas als iedereen tevreden is, gaan we naar huis. It’s a wrap!

 6. Zakelijke klanten worden, net als onze particuliere klanten, lid van onze Sollo-familie. En wanneer je eenmaal deel uitmaakt van de Sollo-familie, kun je altijd op ons rekenen. Nu én in de toekomst.

Stralende producten

Ontdek ons aanbod

Subsidies & financiering

Fiscale mogelijkheden voor verduurzaming

Als ondernemer, grootzakelijke partij of mkb-onderneming profiteer je van subsidies wanneer je zakelijk investeert in zonnepanelen. Daarnaast is de btw op zonnepanelen 0%. Sinds 1 januari 2023 wordt er geen btw meer geheven op zonnepanelen die op panden of bijgebouwen van woningen worden geïnstalleerd. Ook mag je elektriciteit die je zelf hebt opgewekt aan het elektriciteitsnet leveren. Later verreken je dit met je eigen gebruik.

En investeer je als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Dan kan je 40% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Deze regeling levert jou gemiddeld 11% voordeel op. Daarnaast heb je de gebruikelijke afschrijving voor je investeringen in duurzame energie en een lagere energierekening.

Bij ons kun je rekenen op volledige ondersteuning. We ontzorgen je tijdens het hele traject. Ook bij subsidies en informatie over belastingaftrekposten aanvragen. Wij staan klaar om je te helpen bij elke stap. Sollo maakt het makkelijk.

Veelgestelde vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.

De cellen op je zonnepaneel nemen zonlicht op. Daardoor bewegen de elektronen in het paneel. Er ontstaat een spanning die zorgt voor zonne-energie. Dat heet gelijkstroom. Een omvormer zet die gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uit je stopcontact komt. De apparaten die je aansluiten, werken nu op de kracht van de zon!

In principe komt elk pand in aanmerking voor zonnepanelen. In een adviesgesprek met een van onze experts, bij jou thuis of op kantoor, bekijken we de mogelijkheden en geven we deskundig advies. Of je zonnepanelen op je pand kan zetten, hangt van een paar zaken af:

 • Ben je eigenaar van het pand?
 • Hoe groot is je huidige aansluiting?
 • Is er al een constructieberekening gemaakt?
 • Welke dakbedekking zit er op je dak en hoe oud is de bedekking?

Hoeveel zonnepanelen voor jou optimaal zijn, hangt af van hoeveel energie je per jaar gebruikt. Je kan een inschatting maken met deze rekensom: jaarverbruik / (Wp per paneel x 0,87) = totaal aantal benodigde panelen. Verbruik je jaarlijks bijvoorbeeld 25.000 kWH, dan wordt de som: 25.000 / (400 x 0,87) = 71,84. Je hebt dus 72 panelen nodig.

De kosten van zonnepanelen voor zakelijke klanten verschillen tussen € 0,75 en € 1,50 per Wp.

Er zijn verschillende factoren die de  aanschafkosten van je zonnepanelen bepalen, zoals:

 • Het aantal zonnepanelen
 • Het type dak
 • De toegankelijkheid van het dakoppervlak
 • De keuze voor omvormer
 • Het vermogen per paneel

Wil je precies weten wat zonnepanelen op je dak gaan kosten? Plan dan een adviesgesprek met ons in. Dat is gewoon gratis.

Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 2,5 en 6 jaar. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de conditie van het dak, de oriëntatie ten opzichte van het zuiden en de hoeveelheid zonlicht. Met onze geavanceerde software kunnen we aan de hand van gegevens zoals de GPS-locatie van het pand, luchtfoto’s en weerdata van de afgelopen 25 jaar een inschatting maken van de opbrengst en de tijd die nodig is om je investering terug te verdienen. Zo krijg je een realistisch beeld van de opbrengst en wanneer je je investering hebt terugverdiend.

Onze monteurs weten als geen ander hoe je zonnepanelen het beste monteert. Van pannendak tot een schuin bitumendak en van golfplatendak tot stalen dak; ze hebben altijd een oplossing om zorgeloos zonnepanelen te installeren. Lees meer over hoe wij onze zonnepanelen monteren en bevestigen.

Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ bestaat niet voor niets. We staan klaar voor advies en helpen je bij het vergelijken van verschillende offertes. Heb je ergens anders een betere aanbieding gezien voor een vergelijkbaar product? Bij Sollo bieden we de laagsteprijsgarantie. Om een eerlijke vergelijking te maken, vergelijk je de prijs exclusief btw per Wp (Wattpiek). Totaalprijs excl. btw / (aantal panelen x vermogen per paneel in Wp) = Prijs per Wp excl. btw. Let wel op dat de prijzen voor serieschakelingen en parallelle schakelingen verschillen.

Je bespaart 0,36 kilogram CO2 per kWh. Wek je in een jaar bijvoorbeeld 3000 kWh op, dan bespaar je dus 3000 * 0,36 = 1080 kilogram CO2 per jaar. De CO2 die bij de productie van de zonnepanelen vrijkomt, heb je al na een kleine 2 jaar terugverdiend. Vanaf dan bespaar je dus 0,36 kilogram per kWh.

De levensduur van zonnepanelen hangt sterk af van de kwaliteit van de panelen. Wij werken alleen met fabrikanten die op de Tier 1 lijst van Bloomberg Finance staan. Dat betekent dat je kan rekenen op panelen van de allerhoogste kwaliteit. De panelen hebben een minimale levensduur van 25 tot 30 jaar.

Salderen betekent dat je energie die je met je zonnepanelen hebt opgewekt, teruglevert aan het net. In de salderingsregeling is wettelijk vastgelegd dat je dezelfde prijs krijgt voor de teruggeleverde energie als wat je betaalt voor de energie die je afneemt (inclusief belastingen en transportkosten). Dat betekent dus dat je stroom die je teruglevert mag wegstrepen tegen je verbruik op een ander moment. Energiemaatschappijen moeten zich aan deze regeling houden. Als eigenaar van zonnepanelen zal je jaarlijkse energieverbruik in kWh dalen met het aantal kWh dat je zonnepanelen jaarlijks opwekt.

De salderingsregeling wordt langzaam afgebouwd naar 0%. Je mag steeds minder van de stroom die je teruglevert gebruiken. Voor het deel dat je niet meer mag gebruiken, krijg je een terugleververgoeding.

Zakelijke eigenaren van zonnepanelen mogen salderen als ze een hoofdaansluiting hebben tot en met 3 x 80 Ampère. Is je hoofdaansluiting zwaarder dan dat, dan kan je niet salderen.

Gelukkig hoef je zonnepanelen bijna nooit schoon te maken. De zelfreinigende coating zorgt dat vuil zich niet hecht en dat regent de panelen schoonspoelt. Lijkt je opbrengst te dalen door vieze panelen? Dan kan je een glazenwasser vragen de panelen schoon te maken.

Voor ondernemers, grootzakelijke partijen en mkb-bedrijven zijn er een hoop verschillende subsidies. Die maken de aanschaf van zonnepanelen nóg leuker. Hier lees je welke subsidies er zijn. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Onze groene experts adviseren over de subsidie die het beste bij je past. Ook helpen ze je door de aanvraag heen. Hoef je daar niet meer over na te denken.

groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen

Jouw bedrijf verdient het.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.