Een familiebedrijf met een groene missie

Met duurzame energie maken we de wereld een beetje groener. En dat hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, vinden we bij Sollo. Wij maken zonne-energie voor iedereen toegankelijk. Met eerlijke prijzen en duidelijke informatie. Bijvoorbeeld over hoe zonnepanelen werken of wat de salderingsregeling nu eigenlijk is.

Iedereen is anders. Daarom denken onze experts van begin tot eind met je mee over welke duurzame oplossing het beste bij je past. Gewoon bij jou aan de keukentafel of in onze showroom. We ontzorgen je tijdens het hele traject. En heb je een brandende vraag over duurzame energie? Bel ons even. Want als je bij de Sollo-familie hoort, dan staan we echt altijd voor je klaar.

Ons verhaal

Van eenmanszaak naar dé partner in duurzame energie

We hebben een behoorlijke transitie doorgemaakt. Want waar we ons nu volledig richten op duurzame energie, begonnen we ooit als eenmanszaak in de bouw- en installatiebranche. Gelukkig is één ding al die jaren hetzelfde gebleven: als klant van Sollo, hoor je bij de familie.

1990
Henri waagt de sprong als ondernemer
Na het afronden van zijn opleiding heeft hij op diverse werkplekken veel ervaring opgedaan. Alle facetten van het vak maakte Henri zich razend snel eigen. Een eenmanszaak was de logische volgende stap in zijn leven.
2000
Het begin als bouw- en installatiebedrijf
De eenmanszaak werd een betrouwbaar bouw- en installatiebedrijf, dat in 9 jaar tijd uitgroeit tot een begrip in de omgeving.
2007
Eerste duurzame projecten
In 2007 werkten we aan onze eerste duurzame projecten. We plaatsten zonnepanelen en warmtepompen in de omgeving van Sittard-Geleen en Noord-Holland. Vanaf het eerste duurzame project raakten zoon Bart en dochter Maureen betrokken. Bart verfijnde het verkoop- en installatieproces, en Maureen stortte zich op de huisstijl, service en administratie.
2010
Oprichting Energy Saving Solutions (ESS)
De afgelopen jaren hebben we de kracht van duurzame energie ontdekt. We richten het bedrijf ESS op om nog meer mensen te helpen met duurzamer leven. We verhuizen van de loods aan huis naar ons eerste bedrijfspand in Sittard. We groeien ons team bestaat uit 6 medewerkers.
2012
Eerste grote projecten en constante stroom van particuliere projecten
ESS wint naamsbekendheid in de regio. Naast een constante stroom van particuliere projecten, werken we ook aan onze eerste grote projecten. We plaatsen zonnepanelen bij agrarische bedrijven, soms wel meer dan 500 zonnepanelen per project.
2017
ESS Zonnepanelen als nieuwe handelsnaam
We slaan een nieuw pad in: we veranderen onze naam in ESS Zonnepanelen. Met deze koerswijziging richten we ons nu volledig op een groenere wereld. In de loop der jaren raken Bart en Maureen meer en meer betrokken bij het bedrijf van hun vader Henri.
2018
Henri Boelens senior gaat met pensioen
De grondlegger van ons bedrijf geeft het stokje over aan zijn kinderen Maureen en Bart Boelens. We verhuizen naar een groter bedrijfspand met mogelijkheden voor de toekomst en een eigen showroom. Dat is vrij uniek voor een zonnepanelenbedrijf. Het team groeit verder naar 20 medewerkers.
2023
Wij zijn Sollo
Na vele jaren ervaring in de duurzame sector, zijn we vastbesloten om groene energie voor iedereen nog bereikbaarder te maken. Het is tijd voor een frisse start. Ons team bestaat uit zo'n 30 mensen, een mix van ervaren experts en jonge talenten. Dit is wat Sollo zo uniek maakt. We willen duurzame energie voor iedereen toegankelijk en leuk maken, omdat we geloven dat iedereen daar recht op heeft. Kom erbij en ontdek een groenere toekomst met ons!

Wat ons net even anders maakt

  1. We zijn een bedrijf dat voelt als familie
    We begonnen als familiebedrijf, nu zijn we een bedrijf dat aanvoelt als familie. Daar hoor jij natuurlijk bij. Als lid van de Sollo-familie, staan we altijd voor je klaar. Zo hoort dat, vinden wij.
  2. We zijn er voor je van begin tot eind
    Van het moment dat jij contact met ons opneemt tot de installatie van je panelen en ver daarna, wij zijn er altijd voor je. Bijvoorbeeld om over het juiste aantal zonnepanelen mee te denken, je subsidie-aanvraag in orde te maken of te kijken of je systeem nog wel goed werkt. En ben je eenmaal lid van de Solo-familie, kun je altijd op ons rekenen.
  3. We maken duurzame energie begrijpelijk
    Salderen, kWh, omvormers en energie terugleveren: de wereld van duurzame energie kan ingewikkeld zijn. Maar niet bij Sollo. Met heldere uitleg van onze experts laten we je zien dat groene energie juist leuk is.
250000+
Zonnepanelen geplaatst
24350+
Huishoudens gingen je voor
9.4
Beoordeling van onze klanten

Dit is ons team

Maak kennis met onze getalenteerde en toegewijde teamleden

Bart Boelens
Eindbaas

Bart Boelens

Eindbaas

Ontmoet Bart, onze Eindbaas bij Sollo. Met een scherp oog voor de nieuwste marktontwikkelingen en een passie voor automatisering, zet Bart zich in om ons team naar nieuwe hoogten te leiden. Hij houdt de vinger aan de pols van de markt en zorgt ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de laatste innovaties. Dankzij zijn inzet kunnen we onze diensten voortdurend verbeteren en onze klanten voorzien van geavanceerde oplossingen voor duurzame energie.

Maureen Kodas Boelens
Eindbaas

Maureen Kodas Boelens

Eindbaas

Maureen is de drijvende kracht achter ons bedrijf. Ze is niet alleen onze Eindbaas, maar ook een bron van inspiratie voor ons allemaal. Met haar scherp inzicht en passie voor duurzaamheid leidt Maureen ons met vastberadenheid en visie. Ze is niet alleen de rots in de branding voor de Sollo familie, maar ook voor haar liefdevolle gezin. Getrouwd met onze Projecten Kapitein Murat, deelt ze haar energie en toewijding tussen haar twee grote liefdes – haar familie en ons bedrijf. Maureen belichaamt Sollo: vertrouwd, luchtig en gepassioneerd. Ze staat altijd klaar om onze klanten, collega’s en partners te ondersteunen, met de expertise en vriendelijkheid die ons onderscheidt.

Murat Kodas
Projecten Kapitein

Murat Kodas

Projecten Kapitein

Maak kennis met Murat, onze Projecten Kapitein bij Sollo. Hij schiet niet alleen in zijn vrije tijd, maar zorgt er ook voor dat onze projecten feilloos op koers blijven. Net zoals bij zijn liefde voor recreatief schieten, richt hij met precisie en toewijding al het voorbereidende werk in goede banen. Buiten werk is Murat een trotse vader en de echtgenoot van onze Maureen.

Robert Claessens
Sollo MKB expert

Robert Claessens

Sollo MKB expert

Ontmoet Robert, onze Sollo MKB Expert met een scherp oog voor duurzaamheid en een gepassioneerde liefde voor uiteten gaan en het Oktoberfeest. Als jouw gids naar groenere zakelijke energieoplossingen, combineert Robert zijn expertise met een unieke levensstijl. Hij staat klaar om je te helpen jouw bedrijf te laten bloeien met duurzame keuzes en tegelijkertijd te genieten van de goede dingen in het leven.

Alexander Schilperoord
Sollo Familie Manager

Alexander Schilperoord

Sollo Familie Manager

Alex is een van onze Sollo Familie Managers. Hij koestert zijn twee energieke zonen en brandt niet alleen van passie voor duurzame energie, maar ook voor de kunst van het barbecueën. Alex is een onmisbaar lid van onze Sollo-familie, waar hij duurzaamheid en grillen combineert met een warm hart.

Menne Jacobs
Sollo Familie Manager

Menne Jacobs

Sollo Familie Manager

Dit is Menne, onze nieuwste Sollo Familie Manager. Als energie-enthousiasteling en toegewijd teamlid, deelt hij zijn passie voor duurzame oplossingen. Buiten zijn werk bij Sollo, geniet hij van het bespelen van blaasinstrumenten, lekker klussen in huis en lange wandelingen maken met zijn hond en vrouw.

Elko
Sollo Expert

Elko

Sollo Expert

Maak kennis met Elko, een 32-jarige professional bij Sollo. Naast zijn rol als expert in duurzame energie, is Elko een trotse vader van twee dochters en houdt hij wel van een balletje hoog houden. Zijn betrokkenheid bij duurzame oplossingen weerspiegelt zijn toewijding aan het creëren van een betere wereld, niet alleen voor zijn kinderen, maar voor iedereen.

Rowan
Sollo Expert

Rowan

Sollo Expert

Ontmoet Rowan, een creatieve geest bij Sollo, 25 jaar jong en gepassioneerd over duurzame energie. Zijn enthousiasme voor groene technologieën is even sterk als zijn liefde voor muziek. Met een toegewijde focus op innovatie en een inzet voor een duurzamere toekomst, zet hij zich in om klanten te helpen bij hun reis naar duurzame energieoplossingen.

Julian
Sollo Expert

Julian

Sollo Expert

Julian is de ‘sjeng’ in ons midden. Als Maastrichtenaar zorgt hij niet alleen voor het beste advies op het gebied van verduurzaming, maar produceert hij in zijn vrije tijd ook opzwepende elektronische muziek.

Damy
Sollo Expert

Damy

Sollo Expert

Damy is misschien wel onze meest energieke Sollo-Expert. Hij steekt deze energie niet alleen in het verduurzaming van je woning, maar ook in zijn hobby als dj. Het kan zomaar gebeuren dat je hem in het weekend tegenkomt in jouw favoriete kroeg.

Veerle
Administratie Wonder

Veerle

Administratie Wonder

Veerle is ons Administratie Wonder. Ze koestert een passie voor vreugdevol lachen en culinair genieten, en staat bekend als een toegewijd familiemens. Buiten werktijd kun je haar vaak vinden tijdens ontspannende wandelingen of met een boeiend boek in de hand. Ze is getrouwd met onze eigen Sascha en deelt een speciale vriendschap met Romy op kantoor, die stiekem haar beste vriendin is.

Romy
Klantgerichtheidskampioen

Romy

Klantgerichtheidskampioen

Ontmoet Romy, onze Klantgerichtheidskampioen bij Sollo. Buiten werktijd is ze een liefhebbende moeder en een creatieve geest die haken en tekenen omarmt. Voorheen kapster, nu toegewijd aan onze klanten en beste vriendinnen met Veerle op kantoor. Romy brengt zorg en creativiteit naar zowel het werk als haar vrije tijd.

Lara
Kantoor Kameleon

Lara

Kantoor Kameleon

Ontmoet Lara, onze veelzijdige Kantoor Kameleon bij Sollo. Ze is een energieke kracht op ons kantoor. In haar vrije tijd deelt ze avonturen met haar zoontje en ontdekt ze de wereld door te reizen. Lara brengt de nodige positieve energie zowel op kantoor als in haar persoonlijke avonturen.

Shauna
Marketing Guru

Shauna

Marketing Guru

Maak kennis met Shauna, onze Marketing Guru bij Sollo. Ze brengt haar expertise in om onze boodschap naar de wereld te brengen. Shauna is een wereldreiziger in hart en nieren en haar passie voor sport, met name yoga, houdt haar actief.

George
Project Prepper

George

Project Prepper

George is onze Chef Magazijn bij Sollo. Hij is de drijvende kracht achter de perfecte organisatie in ons magazijn. Buiten het werk is George een toegewijde hondenliefhebber en besteedt hij veel tijd aan zijn trouwe metgezel. Af en toe brengt hij zelfs wat van die positieve energie mee naar het werk.

Melvin
Ploegbaas

Melvin

Ploegbaas

Ontmoet onze Ploegbaas Melvin, de spil in een van onze montage team. Met expertise en toewijding zorgt hij voor een vlekkeloze uitvoering van elk project.

Dede
Ploegbaas

Dede

Ploegbaas

Maak kennis met Dede, een van onze Ploegbazen bij Sollo, een deskundige leider van ons montage team. Hij waarborgt dat elk zonnepaneel perfect op zijn plaats terechtkomt. Naast zijn werk zorgt hij ervoor dat zijn collega’s maar al te goed weten wie de baas is in tafeltennis.

Roman
Ploegbaas

Roman

Ploegbaas

Roman is een van onze Ploegbazen bij Sollo, de visionaire manager van een van onze montage teams. Met een schat aan ervaring en ongekende toewijding, waarborgt hij dat elk project in goede banen wordt geleid.

Chiano
Ploegbaas

Chiano

Ploegbaas

Ontmoet Chiano, onze Ploegbaas met de flair van een puzzelmeester. Hij verstrengelt de kunst van montage met de snelheid van een Rubiks Kubus, die hij in een oogwenk oplost. Zijn snelle denken en scherpe inzicht maken elke installatie tot een succesverhaal.

Jeffrey
Electro Topper

Jeffrey

Electro Topper

Maak kennis met Jeffrey, een van onze Electro Toppers bij Sollo. Met precisie en expertise brengt hij zonnepanelen tot leven en zorgt hij vooral voor het werk in de meterkast, wat bijdraagt aan duurzame energieoplossingen voor onze klanten.

Chris
Electro Topper

Chris

Electro Topper

Ontmoet Chris, een enthousiaste Electro Topper bij Sollo. Zijn deskundigheid in het monteren van zonnepanelen, met een bijzondere focus op het werk in de meterkast, is van onschatbare waarde voor ons team en onze klanten.

Orlando
Montage Held

Orlando

Montage Held

Ontmoet Orlando, een gewaardeerde Montage Held bij Sollo. Zijn deskundigheid in het monteren van zonnepanelen is van onschatbare waarde voor ons team en onze klanten.

Jason
Montage Held

Jason

Montage Held

Ontmoet Jason, een Montage Held bij Sollo. Met zijn expertise en zorg zorgt hij ervoor dat zonnepanelen correct en efficiënt worden geïnstalleerd, wat bijdraagt aan een groenere toekomst.

Jay
Montage Held

Jay

Montage Held

Maak kennis met Jay, een van onze toegewijde Montage Helden bij Sollo. Met een schat aan ervaring in het monteren van zonnepanelen, draagt Jay bij aan de groei van duurzame energieopwekking. Zijn deskundigheid in dit vakgebied is een waardevolle troef voor ons team en onze klanten.

Romero
Montage Held

Romero

Montage Held

Ontmoet Romero, een waardevol lid van ons Montage Helden-team bij Sollo. Met een passie voor duurzaamheid en een scherp oog voor detail zorgt Romero ervoor dat zonnepanelen correct worden geïnstalleerd. Buiten het werk is hij een fanatiek voetballer en draagt zijn teamgeest op het veld bij aan zijn toewijding voor het leveren van hoogwaardige zonne-energieoplossingen. Hij draagt bij aan de missie om onze klanten te voorzien van betrouwbare en efficiënte energieoplossingen.

Aliaksandr
Montage Held

Aliaksandr

Montage Held

Aliaksandr is een van onze Montage Helden bij Sollo. Met een gedreven instelling en vakmanschap in het monteren van zonnepanelen draagt Aliaksandr bij aan een duurzamere toekomst. Zijn inzet en toewijding maken het mogelijk om onze klanten te voorzien van hoogwaardige zonne-energieoplossingen.

Youssef
Montage Held

Youssef

Montage Held

Ontmoet Youssef, een onmisbare Montage Held bij Sollo. Met zijn schat aan ervaring en expertise zorgt Youssef ervoor dat zonnepanelen correct en efficiënt worden geïnstalleerd. Zijn deskundigheid in dit vakgebied is van onschatbare waarde voor ons team en onze klanten. Dankzij Youssef dragen onze projecten bij aan een duurzamere toekomst en voorzien we onze klanten van betrouwbare zonne-energieoplossingen.

Remy
Montage Held

Remy

Montage Held

Maak kennis met Remy, onze energieke montage maestro! Met precisie en passie tilt hij jouw zonne-energie ervaring naar een duurzaam hoogtepunt. Remy’s toewijding schijnt door in elk paneel dat hij installeert – hij is een echte lichtbrenger bij Sollo.

Phacka
Montage Held

Phacka

Montage Held

Maak kennis met Phacka, een van onze toegewijde Montage Helden bij Sollo. Met precisie en toewijding zet hij zich in voor het monteren van zonnepanelen, wat bijdraagt aan de realisatie van duurzame energieoplossingen. Phacka’s inspanningen zijn van onschatbare waarde voor ons team en onze klanten. Dankzij hem kunnen we de wereld groener maken en onze klanten voorzien van hoogwaardige zonne-energieoplossingen.

Vacatures

Kom bij ons werken

Heb jij een passie voor duurzaamheid? En wil jij als werk de wereld een stukje groener maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nu aan de slag gaat als expert, monteur of financieel medewerker, hier maak je impact op de wereld. Stuur ons je open sollicitatie met motivatie naar hr@sollo.nl en wie weet ben je binnenkort lid van de Sollo familie.

Certificeringen
Erkende Kwaliteit