Heb jij ook een torenhoge energierekening? Dan hebben we bij Sollo een paar tips om te besparen op je energierekening.

1. Slimmer koken: inductie of gebruik de oven

Besparen op gas kun je onder andere doen door van een gasfornuis over te stappen naar een inductiekookplaat. Koken doe je immers elke avond, dus uiteindelijk bespaar je hier ontzettend veel mee in je gasverbruik. Als je gaat koken op inductie helpen zonnepanelen nog meer om je energierekening te verminderen. Neem een kijkje op onze website en vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

2. Gebruik tochtstrips

De meeste deuren sluiten niet volledig aan op de deurpost en vloer. Je hebt vast wel eens een koud briesje gevoeld aan je voeten als je langs een deur liep. Met tochtstrips kun je dit voorkomen. Je houdt de warmte binnen de ruimte en de kou daarbuiten.

3. Doe je gordijnen dicht

Het is wel bekend dat warmte snel wegglipt via ramen. Vooral als je nog enkel glas hebt. Doe daarom je gordijnen dicht wanneer je de verwarming aan hebt staan. Zo wordt de ruimte sneller warm. Hangen je gordijnen over de radiator heen? Kort ze dan in of stop ze erachter.

4. Gebruik radiatorfolie

Een verwarming wordt warm aan alle kanten. Dus ook aan de achterkant. Dit betekent dat een deel van de warmte in de muur trekt en dus niet bijdraagt aan het opwarmen van de ruimte. Met radiatorfolie aan de achterkant van je verwarming voorkom je dat de warmte verloren gaat. Hiermee bespaar je zo’n €8,- per vierkante meter, per jaar!

5. Korter douchen

Gemiddeld 80 procent van het warmwatergebruik gaat naar douchen of badderen. Dat is ontzettend veel en daar valt dus ook veel op te besparen. Probeer allereerst vaker te douchen in plaats van in bad te gaan, én beperk je douchetijd tot maximaal 5 á 10 minuten. Er bestaan speciale waterdichte zandlopertjes of douchewekkertjes waardoor je eraan herinnerd wordt de kraan op tijd dicht te draaien. Uiteraard kun je ook een timer zetten op je telefoon.

Aardgasvrij wonen

Op de lange termijn gaan woningen in Nederland over op het verwarmen van gas naar stroom. Door geen aardgas te gebruiken, verminder je de uitstoot van Co2. Dat is goed voor het milieu en het voorkomt de opwarming van de aarde. Wil jij je woning aardgasvrij maken, kan je overgaan op zonnepanelen om zo gratis ‘stroom’ te krijgen.

Bij Sollo geven we je graag meer informatie omtrent het verkrijgen van zonnepanelen, vraag hiervoor een gratis adviesgesprek aan.